7 redenen waarom originele spare parts beter zijn voor u en uw onderneming

De markt voor illegale spare parts voor industriële machines is de afgelopen jaren gegroeid, waarbij het steeds meer mogelijk wordt om niet-originele vervangingsonderdelen te krijgen voor scheepsmotoren, industriemotoren en andere machines die worden gebruikt.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen kosten te besparen door te kiezen voor niet-originele spare parts in plaats van hun originele tegenhangers wanneer u ze moet vervangen, brengt dit risico’s met zich mee. Hoewel er een algemene misvatting bestaat dat de aankoop van niet-originele onderdelen u op voorhand geld kan besparen, kan het verhoogde risico u op lange termijn duur komen te staan, waardoor uw inspanningen om geld te besparen contraproductief worden. Bij ABATO Motoren hebben wij de zeven belangrijkste redenen waarom u altijd originele onderdelen moet kiezen voor de machines die in uw bedrijf worden gebruikt, op een rijtje gezet.

1. Lagere totale eigendomskosten

De reden dat illegale onderdelen een markt hebben is dat ze een lagere initiële kostprijs kunnen bieden. Door te kiezen voor originele onderdelen kunt u echter de totale eigendomskosten verlagen en op lange termijn geld besparen. Originele onderdelen passen gegarandeerd zoals bedoeld in uw bestaande machines, waardoor de processen kunnen doorgaan zoals bedoeld. Het is ook waarschijnlijker dat deze onderdelen langer effectief zullen werken, hierdoor vermindert u defecten en problemen. Daarom kan het gebruik van originele onderdelen uw rendement op investering verbeteren, zodat u meer waarde krijgt. Bovendien zijn originele onderdelen vaak niet zo duur als u zou verwachten. De meeste fabrikanten zullen hun onderdelen concurrerend prijzen. Dit betekent dat u nog steeds een goede prijs kunt krijgen. In sommige gevallen kunnen originele onderdelen zelfs goedkoper zijn dan niet originele onderdelen! Het is zeker de moeite waard om bij de originele fabrikant te informeren voordat u overweegt om voor een niet-origineel onderdeel te gaan.

2. Ontworpen voor uw apparatuur

Door een origineel spare part voor uw machine te kopen, zorgt u ervoor dat het ontworpen is om te passen zoals het hoort. Original equipment manufacturers (OEM’s) van deze machines nemen de tijd om te controleren of de onderdelen aan de vereisten voldoen. Daarnaast worden de onderdelen rigoureus getest. Dit is niet het geval bij niet-originele onderdelen, die vaak slecht ontworpen en niet getest zijn. Dit betekent dat u, door alleen originele onderdelen te gebruiken, er zeker van kunt zijn dat de processen naar behoren verlopen. Hierdoor worden fouten in de apparatuur beperkt. Het zal u ook helpen om te voorkomen dat schade aan andere onderdelen wordt veroorzaakt door defecte of slecht gemonteerde onderdelen.

3. Automatisch herzien en bijgewerkt

OEM’s, zoals Weichai, doen actief aan voortdurend onderzoek en ontwikkeling van hun machines en onderdelen. Dit betekent dat ze hun onderdelen voortdurend kunnen herzien om ze effectiever te maken. Door de toegenomen controle op revisie door originele fabrikanten zullen de onderdelen die u koopt waarschijnlijk worden verbeterd. Dit betekent dat ze up-to-date zijn en u de beste resultaten bieden. Dus, door originele onderdelen boven niet-originele te kiezen, kunt u correcte werking op lange termijn garanderen als voordeel van revisiecontrole.

4. Naleving van garanties

Wanneer u apparatuur van een fabrikant koopt, wordt u waarschijnlijk gedekt door een garantie. Dit omvat garantie op de onderdelen van die apparatuur. Dit betekent dat als er iets fout gaat, u van de fabrikant een vervanging of reparatie kunt krijgen. Wanneer u echter niet-originele onderdelen koopt, vallen deze waarschijnlijk niet onder de garantie. Als ze toch defect raken, kan het moeilijk zijn om een reparatie van de fabrikant te krijgen. Bovendien kunnen niet-originele onderdelen uw volledige garantie doen vervallen. Zeker als de niet-originele spare parts problemen veroorzaken met de rest van de apparatuur. Dit betekent dat u te maken kunt krijgen met dure reparaties of vervangingen. Door te kiezen voor originele onderdelen kunt u echter blijven profiteren van de garantie.

5. Versnelde identificatie, bestelling en voorraadbeheer

Er is nog een ander voordeel van het kiezen van originele spare parts in tegenstelling tot hun nagemaakte tegenhangers. U kunt problemen met de productielijn namelijk sneller kunt identificeren en onderdelen vervangen voordat ernstige gevolgen zich voordoen. Door alle verschillende onderdelen in uw apparatuur origineel te houden, kunt u profiteren van technologie die u op de hoogte stelt van eventuele fouten en een snelle reparatie mogelijk maakt zodat negatieve gevolgen beperkt blijven. Op dezelfde manier kunt u hulp krijgen bij het bestellen en opslaan. U kunt zo bijvoorbeeld reserveonderdelen bestellen voordat ze worden gerepareerd. Daarnaast kunt u een voorraad van benodigde onderdelen bijhouden voor wanneer ze nodig zijn. Door deze originele onderdelen te gebruiken kunt u de reparatiecyclus soepel laten verlopen. Al met al kunt u dus een lange levensduur en kwaliteit van uw apparatuur garanderen.

6. Verhoogde veiligheid

Een van de belangrijkste redenen om altijd te kiezen voor originele in plaats van niet-originele spare parts is het verminderde risico voor uw machines en uw personeel. Niet-originele spare parts kunnen van slechte kwaliteit zijn, en slechte kwaliteit vormt een risico. Het plaatsen van een defect onderdeel in een machine kan schade veroorzaken aan andere onderdelen en zelfs de machine als geheel beschadigen. Bovendien kan het leiden tot besturingsproblemen en zelfs tot brandgevaar als er een probleem is met elektrische onderdelen.  Het is niet alleen de rest van uw apparatuur die gevaar loopt als een piratenonderdeel defect raakt; ook de bedieners van de machine lopen gevaar. Om de veiligheidsnormen hoog te houden, moet u kiezen voor originele onderdelen. Zoals eerder gezegd zullen OEM’s onderdelen testen om er zeker van te zijn dat ze van de hoogste kwaliteit zijn en alleen de beste materialen gebruiken.

7. Toegang tot OEM-experts

Naast de kwaliteit van de onderdelen zelf, kunt u door te kiezen voor originele apparatuur en onderdelen profiteren van de expertise van de fabrikanten die ze hebben gemaakt. Door rechtstreeks met de OEM’s te handelen, kunnen zij u adviseren over de beste manier om uw apparatuur te vervangen en te onderhouden, wat een direct voordeel voor uw bedrijf kan opleveren. ABATO Motoren levert originele spare parts voor alle Baudouin, Weichai en Siyang motoren. Onze experts kunnen u bij eventuele storingen of defecten adviseren wat de betreft de onderdelen die benodigd zijn om uw problemen te verhelpen. Mocht het nodig zijn dan kan een van onze gecertificeerde monteurs ter plaatse de reparatie uitvoeren.

Spare parts collecting

Meer weten?

Voor meer informatie over onze spare parts en voor eventuele aanvragen verwijzen wij u graag door naar onze spare parts pagina door op de knop hieronder te klikken. U kunt natuurlijk ook direct een mail sturen naar spares@abato.nl of bellen naar +31 (0)88 2228600.
nl Dutch
X