Wie zijn wij?

Uw betrouwbare partner voor noodstroomaggregaten, dieselmotoren, scheepsmotoren en tractormotoren

ABATO Motoren is in 2006 gestart met het aanbieden van dieselmotoren. In het begin werden scheepsmotoren geleverd, later ook noodstroomaggregaten. De focus lag in het begin op motoren voor plezierjachten, klassieke schepen van de bruine vloot en tractoren. Vanaf 2007 zijn er op advies van Weichai ook noodstroomaggregaten opgenomen in het assortiment. In de eerste twee jaar haast alleen voor de agrarische markt. Vanaf 2009 is de utiliteit en industrie benaderd met aggregaten. Vanaf 2010 is ABATO Motoren ook in Duitsland actief geworden.

foto 25 of 34

Onze missie

“Innovation in Power Generation”.

Onze visie

Klanten versterken door steeds op een vernieuwende manier, duurzame energie-oplossingen te ontwerpen, maken en onderhouden.

Organisatie

ABATO Motoren produceert en verkoopt generatorsets en gerelateerde apparaten en levert daarnaast ook losse dieselmotoren voor aggregaten, pompen en trekkers en levert losse generatoren en generatorbesturingen. U kunt terecht voor alle types industriemotoren, noodstroomaggregaten of scheepsmotoren van 20 tot en met 9000 kW.
De medewerkers van onze storingsdienst staan 24 uur per dag en zeven dagen per week voor u klaar. De ABATO service technici zijn VCA-VOL gediplomeerd en Stipel gecertificeerd Vakbekwaam Persoon laagspanning conform NEN-3140. Daarnaast hebben zij meerdaagse product trainingen voor wat betreft motor- en dieseltechniek, besturingen en elektrische schakelapparatuur doorlopen. Een uitgebreid onderdelenmagazijn draagt eraan bij dat werkzaamheden snel en efficiënt op locatie uitgevoerd kunnen worden.

foto 12 of 20 RV

Officieel dealer van Baudouin & Weichai

ABATO Motoren is officieel dealer van de merken Moteurs Baudouin & Weichai. Naast aggregaten en motoren op basis van Weichai en Moteurs Baudouin motoren levert ABATO Motoren ook motoren en generatorsets van andere fabrikanten. ABATO kan onderhoud uitvoeren aan alle merken motoren en alle soorten besturingssystemen. Ook voor productontwikkeling en maatoplossingen staan we graag voor u klaar.

Weichai

Weichai, opgericht in 1946, heeft wereldwijd meer dan 100.000 medewerkers. Met een jaaromzet van meer dan 300 miljard RMB in 2023, staat Weichai op de 86e plaats van de 500 beste ondernemingen in China, de 31e van de 500 beste productiebedrijven in China en de 1e van de 100 beste ondernemingen in de machine-industrie in China.

Weichai is een internationale groep met meerdere velden en meerdere industrieën die eigenaar is van aandrijflijnen, voertuigen, bouwmachines, intelligente logistiek, landbouwmachines, uitrusting voor zeevervoer en andere bedrijfssegmenten. De dochterondernemingen van Weichai Group zijn verspreid over Europa, Noord-Amerika, Azië en andere regio’s, haar producten worden geëxporteerd naar meer dan 110 landen en regio’s. Weichai Group heeft 9 aandelen van 7 beursgenoteerde bedrijven: Weichai Power.

W020191230581322588908
WeChat Image 20200916070930

De innoverende kracht van Weichai

Weichai besteedt veel aandacht aan wetenschappelijke en technologische innovatie, het is eigenaar van State Key Laboratory of Engine Reliability, National Fuel Cell Technology Innovation Center, National Engineering Technology Research Center for Commercial Vehicle’s Powertrain, National Innovation Strategic Alliance for New Energy Power System Industry of Commercial Vehicles en Construction Machinery, National Professional Makers’ Space en andere R&D-platforms op staatsniveau. Het heeft “Academician Workstation”, “Postdoctoral Workstation” en andere onderzoeksbases opgericht, evenals een State Intelligent Manufacturing Demonstration Base. Het heeft ook R&D-centra gebouwd in Weifang, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Yangzhou, op veel plaatsen over de hele wereld geavanceerde technologische innovatiecentra opgericht en een wereldwijd gezamenlijk R&D-platform opgezet om ervoor te zorgen dat de technologie blijft bestaan. op mondiaal leidend niveau.

Moteurs Baudouin

Moteurs Baudouin, sinds 1918 gevestigd in Zuid-Frankrijk, is gebouwd op relaties, toewijding en vastberadenheid. 100 jaar later werkt het bedrijf nog steeds met dezelfde geest om het succes van haar klanten te versterken. Het Franse Moteurs Baudouin is al meer dan 100 jaar bezig met het ontwerpen en produceren van dieselmotoren voor zowel de scheepsvaart als voor energieopwekkingsdoeleinden. De motoren van Baudouin worden op een moderne en efficiënte manier geproduceerd en voldoen daarnaast aan de wereldwijde eisen omtrent milieuwetgeving.

Baudouin office OFFICIAL

Overname Weichai

In januari 2009 werd Baudouin gekocht door Weichai Power. De twee deelden veel verschillende kwaliteiten, inclusief een geschiedenis en een schat aan ervaring in het maken van zowel scheepsmotoren als motoren voor stroomopwekking. Baudouin was om vele redenen een aantrekkelijk vooruitzicht voor Weichai. Met zijn Franse erfgoed en jarenlange expertise zou Baudouin de handel openen met de lucratieve westerse markt. Daarnaast bood Baudouin de mogelijkheid kennis te verwerven over het technisch ontwerpen en vervaardigen van Europese producten. Beide zouden van onschatbare waarde blijken te zijn voor Weichai. Met de deal ondertekend door de voorzitter van Weichai, de heer Tan Xuguang, begon het nieuwe Baudouin-Weichai-partnerschap. Na de overname begon Weichai met een programma van gestage investeringen. In het eerste jaar van de nieuwe eigenaar werd een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum geopend aan ‘het Baudouin hoofdkwartier in Cassis. Hier begonnen de volgende generatie motoren vorm te krijgen. Weichai heeft daarnaast ook andere positieve veranderingen doorgevoerd, zoals het verhogen van de productieschaal en het stimuleren van de arbeidskrachten in Frankrijk. Het netwerk van agenten dat werd gebruikt om de motoren van Baudouin te verdelen, werd ook herzien, waardoor meer efficiëntie is ontstaan bij de verkoop van afgewerkte producten, reserveonderdelen en after-sales diensten.

1

Informatie aanvraag

Vraag een offerte of informatie aan over onze producten of krijg een prijsindicatie door gebruik te maken van een van onze calculators

2

Advies op maat

ABATO Motoren geeft u advies op maat op basis van uw wensen en stuurt een persoonlijke offerte

3

Installatie & onderhoud

ABATO Motoren installeert, onderhoud en keurt uw machine wanneer dit gewenst is

nl Dutch
X