Kwaliteit en Veiligheid

Kwaliteit en veiligheid

ABATO Motoren heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en werkt aan het continu verbeteren van haar processen. Deze filosofie is volledig geïmplementeerd in het kwaliteitsmanagementsysteem. Abato Motoren voldoet aan de kwaliteitseisen die onze klanten stellen. De medewerkers zijn op de hoogte en vertrouwd met het kwaliteitsbeleid en de doelstellingen die zijn gesteld. Ook beschikken zij over de nodige certificaten en diploma’s om te alle tijde veilig en vakkundig te werk te gaan.

SCIOS-Certificering

Het risico van stroomuitval is tegenwoordig te groot voor de veehouderij in Nederland. Het verbond van verzekeraars meldt dat meer dan de helft van de stalbranden in de afgelopen jaren veroorzaakt zijn door kortsluitingen en andere storingen in elektra. De aanschaf van een noodstroomaggregaat is daarom erg verstandig. Een SCIOS-keuring is daarbij wettelijk verplicht, maar wat houdt dat nu precies in?

SCIOS staat voor: Stichting Certificering Onderhoud en Inspectie van Stookinstallaties.
De stichting SCIOS richt zich alleen op de Nederlandse wetgeving en werkt met een kwaliteitssysteem voor technische installaties.

De daar bijbehorende keuringen zijn in het leven geroepen in 2016 en hebben vooral een milieubewuste achtergrond. Je zou kunnen zeggen dat dit nadelig is voor de veehouderij maar de veehouders kunnen er echter ook hun voordeel in zien. Een goed functionerend noodstroomaggregaat heeft een lagere emissie, kost minder energie, zorgt voor veiligheid en beperkt de bedrijfsrisico’s. De stichting SCIOS werkt met verschillende ‘scopes’. Deze scopes hebben betrekking op de verschillende installaties welke gekeurd moeten worden. De twee belangrijkste scopes voor een NSA zijn de Scope 4 en 7 waarbij 7 alleen van toepassing is aan installaties met een externe tank.

Alle inspecteurs die SCIOS-keuringen uitvoeren moeten een aantal examens afleggen die door de SCIOS erkend worden. Daarnaast worden ze ook elke 18 maanden gecontroleerd door een onafhankelijke Certificatie-Instelling. Bedrijven worden zelfs elk jaar gecontroleerd en kunnen zich voor één of meerdere scopes certificeren . Zo staan dus niet alleen de inspecteurs maar ook hun werkgever borg voor vakmanschap en kwaliteit.

Voor noodstroomaggregaten tussen de 20kW en 100kW zal een inspectie elke 4 jaar nodig zijn terwijl een NSA groter dan 100kW iedere 2 jaar geïnspecteerd moeten worden. Elke keuring begint echter altijd met een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI). Hier worden de basis gelegd van een goede keuring en onderhoud. Dit stelt niet alleen de overheid tevreden maar ook de verzekeraars.

Indien uit een inspectie of onderhoudsbeurt blijkt dat een installatie gebreken vertoont is de installatie-eigenaar verplicht om deze te herstellen. Het is dan ook erg praktisch om zaken te doen met een servicebedrijf dat zowel de inspecties en het onderhoud kan bieden.

Abato Motoren BV. heeft al sinds de invoer van het SCIOS-keuring gecertificeerd personeel in dienst om al uw zorgen uit handen te nemen. Doordat onze monteurs bekend zijn met elk merk NSA kunnen zij altijd bekwaam en snel te werk gaan. Ook zullen zij bij een inspectie al de aanbevolen reparaties aangeven zodat u ervoor kan zorgen dat uw noodstroomaggregaat optimaal kan blijven werken.

Kortom; een betrouwbaar noodstroomaggregaat begint bij de service van Abato Motoren BV.

BV Cert VCA 2 COLOR
BV Cert SCIOS COLOR
nl Dutch
X