Hoe werkt een noodstroomaggregaat?

Een noodstroomaggregaat is een generator die wordt gebruikt in een omgeving waar geen hoofdstroombron is of in een omgeving waar de stroomuitval niet veroorloofd kan worden. Fossiele brandstoffen worden door verbrandingsmotoren omgezet in elektrische energie.

Elektriciteitsinzet
De werking van de generator is vergelijkbaar met de motor van een auto. Auto’s hebben ook verbrandingsmotoren die op brandstof draaien. De generator bevat ook een verdeelkast. Vanaf hier kan de stroom in verschillende richtingen worden verdeeld en voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Verbrandingsmotor
Brandstof, benzine of diesel, kan een zeer kleine “explosie” in de motor veroorzaken. Hierdoor wordt de as verplaatst en wordt deze beweging weer omgezet in spanning. Dit ontstekingssysteem op basis van de ontsteking van een gecomprimeerd gasmengsel werkt ook in bijna alle denkbare verbrandingsmotoren.

Wisselspanning
De door de unit opgewekte spanning verandert van fase (afwisseling tussen positieve en negatieve spanning). Daarom wordt deze spanning “wisselspanning” genoemd. Wisselspanning is het tegenovergestelde van gelijkspanning, waarbij elektronen door koperdraden in één richting bewegen.

Stabiel aggregaat
De meeste professionele generatoren beschikken over zogenaamde “invertertechnologie”. Deze technologie zorgt ervoor dat de snelheid en frequentie constant blijven, ook als de belasting sterk varieert. Daarom kan het aggregaat dat deze technologie gebruikt, het stroomverbruik voorspellen wanneer de belasting verandert. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare stroomvoorziening. Dit soort aggregaten wordt ook wel “stabiele aggregaten” genoemd.

Vind het juiste aggregaat
Voor elke situatie is er een geschikte generator. Wilt u weten wat voor generator u nodig heeft? Wij komen graag met u in contact om u op basis van uw situatie te adviseren.

Meer weten?

Iedere situatie is anders. Daarom informeren en adviseren wij u graag vrijblijvend op basis van uw specifieke situatie en machine. 
 

Met meer dan 15 jaar ervaring in het onderhouden en assembleren van noodstroomaggregaten kunnen wij voor vrijwel iedere situatie een oplossing bieden!

 

ABATO Motoren kan uw noodstroomaggregaat installeren keuren onderhouden

nl Dutch
X