Het verschil tussen Emergency Standby Power en Prime Rated Power.

Bij Abato wordt er gebruik gemaakt van Prime Rated Power (PRP) als het aankomt op een aggregaat. PRP staat voor het primaire vermogen en dit is het maximale vermogen wat beschikbaar is voor onbeperkte gebruiksuren in een toepassing met variabele belasting. Deze gemiddelde belastingsfactor mag niet meer bedragen dan 70% van het PRP-vermogen van de motor gedurende een periode van 24 uur. Er is een overbelasting capaciteit van 10% beschikbaar. Deze is echter beperkt tot 1 uur per periode van 12 uur.

Wanneer de overbelasting capaciteit wordt ingezet wordt er gebruik gemaakt van de Emergency Standby Power (ESP). De ESP wordt ook wel het noodreservevermogen genoemd en dit is het maximale beschikbare vermogen voor een wisselende belasting voor de duur van een storing in het hoofdstroomnet. De gemiddelde belastingsfactor over 24 bedrijfsuren mag niet de 70% van het ESP-vermogen van de motor overschrijden. Het typische aantal bedrijfsuren van de motor is 200 uur per jaar, met een maximaal gebruik van 500 uur per jaar. Dit omvat een jaarlijks maximum van 25 uur per jaar bij het ESP-vermogen. Overbelasting is niet toegestaan. De motor mag niet gebruikt voor langdurige paralleltoepassingen.

Doordat de ESP geen overuren mag draaien gebruikt ABATO Motoren het PRP als uitgangspunt. Hierdoor is er in geval van nood, capaciteit beschikbaar om te leveren en daarnaast kan er hierbij vertrouwd worden op het aggregaat dat het altijd stroom genereert. De aggregaten zijn ontworpen om lange tijd te draaien. De Prime Power wordt gebruikt voor de primaire kracht en dit is goed voor situaties waarin netstroom niet bereikbaar is.

foto 4 of 20 scaled

Meer weten?

Iedere situatie is anders. Daarom informeren en adviseren wij u graag vrijblijvend op basis van uw specifieke situatie en machine. 
 

Met meer dan 15 jaar ervaring in het onderhouden en assembleren van noodstroomaggregaten kunnen wij voor vrijwel iedere situatie een oplossing bieden!

 

ABATO Motoren kan uw noodstroomaggregaat installeren keuren onderhouden

nl Dutch
X