Stages

ABATO Motoren biedt passende stages aan voor verschillende studierichtingen.

Tijdens je stage of afstudeerrichting word je begeleid door iemand met ruime kennis van jouw studierichting. We vragen inzet en betrokkenheid en wij zorgen er op onze beurt voor dat je veel verschillende dingen leert. Bovendien zijn er vrijwel altijd meerdere stagiairs en over het algemeen worden alle stages zeer positief afgerond.

Vanzelfsprekend krijgen stagiairs ook ruimte om zelf invulling te geven aan hun stage. In het geval van een stageopdracht formuleert ABATO Motoren deze meestal in overleg met de student, waarbij rekening gehouden wordt met de te ontwikkelen competenties. Als een initiatief leidt tot een interne verbetering of verhoging van de klanttevredenheid, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Daarnaast wordt het zoeken van contact met de buitenwereld aangemoedigd en zelfstandigheid wordt hierbij op prijs gesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vinden van een leverancier of potentiële klant of het oplossen van een probleem.

Wat ga je doen?
Technische stagiairs werken mee in de werkplaats waar de sets worden gebouwd. Ook gaan ze al vrij snel mee naar de klant, bijvoorbeeld voor onderhoud of bij een storing. Zelfstandig problemen oplossen is ook een vaardigheid die je bij ABATO Motoren zult ontwikkelen.
Stagiairs op de finance afdeling helpen met het invoeren van orders, het verwerken van bestellingen, verzorgen van de facturatie en helpen en kijken mee met de maandrapportages.
Commerciële stagiairs maken deel uit van het salesteam en zijn onder andere betrokken bij een stukje marketing, het bijhouden van de website, de brochures, beursbezoeken, klantbezoeken en het maken van aanbiedingen. Tevens willen we op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen in onze vakgebieden en we hebben daarom allerlei tijdschriftabonnementen. Het is de bedoeling dat de stagiair deze bijhoudt.

Eindpresentatie
Tijdens een eindpresentatie, bijvoorbeeld bij afstuderen, is er altijd iemand van ABATO Motoren aanwezig. Presentaties worden meestal eerst in het bedrijf geoefend, zodat het gemakkelijker gaat bij de eindpresentatie.

Na de stage
Het gebeurt vaak dat stagiairs na hun stage in deeltijd of als weekend- en/of vakantiekracht aan het bedrijf verbonden blijven. Ook indiensttreding na afstuderen is een mogelijkheid die in de praktijk vaker is voorgekomen.

Stages
Hieronder kun je meer lezen over enkele stages die je bij ons kunt lopen. Klik op de de pdf voor meer informatie. Elke stage heeft meerdere keuze opdrachten.

Stage: Monteur
METALEKTRO- /ELEKTRO / MECHANISATIE / MONTEUR / (SERVICE-)TECHNICUS / ENGINEERING
Informatie

Stage: Elektro engineering
WTB /Elektro / Mechatronica /Automotive Engineering
Type: afstuderen of meewerkstage
Informatie

Stage: Mechatronica/ Elektra
Stageplaats: WTB / Elektro / Mechatronica / Automotive Engineering
Type: afstuderen of meewerkstage
Informatie

Naast deze stages zijn er ook nog andere opdrachten mogelijk.

Interesse?
Heb je belangstelling? Dan horen we graag van je. Stuur een e-mail naar peno@abato.nl of bel naar 0882228600.