Revisie WP12 Marine Motor

PROJECT DETAILS
KLANT : Neverland
CATEGORIE: Scheepsmotor
VERMOGEN : 360 kW

Nadat er een fender in de boegschroef van deze WP12 had gezeten, is er krukasschade ontstaan. Aangezien het lastig was om deze aan boord te repareren, is de motor naar onze werkplaats gebracht. De motor is compleet overhaald en er is een nieuwe krukas geplaatst.

Een overhaal of revisie van een scheepsmotor omvat een volledige demontage, inspectie en herbouw van de motor. Het proces omvat gewoonlijk de volgende stappen:

  • Demontage: De motor wordt volledig gedemonteerd en alle onderdelen worden geïnspecteerd op slijtage en schade. Alle onderdelen die versleten of beschadigd zijn, worden vervangen.
  • Reiniging: Alle onderdelen worden gereinigd en eventuele roest of corrosie wordt verwijderd.
  • Inspectie: Elk onderdeel wordt zorgvuldig geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de specificaties van de fabrikant en in goede staat is. Onderdelen die niet aan deze normen voldoen, worden vervangen.
  • Hermontage: De motor wordt opnieuw gemonteerd, waarbij alle nieuwe of gereviseerde onderdelen worden geïnstalleerd.
  • Testen: De motor wordt getest om er zeker van te zijn dat hij goed werkt en dat alle systemen naar behoren functioneren.
  • Afwerking: De motor wordt geschilderd en eventuele stickers worden aangebracht.
  • Inbedrijfstelling: De motor wordt in bedrijf gesteld, waarbij de motor enkele uren draait om eventuele problemen op te sporen.

Het reviseren van een scheepsmotor is een complex proces dat gespecialiseerde kennis en apparatuur vereist. Het wordt gewoonlijk uitgevoerd door een reparatiebedrijf voor scheepsmotoren dat ervaring heeft met het reviseren van scheepsmotoren en over de nodige gereedschappen en apparatuur beschikt.

Het tijdsbestek voor de revisie van een scheepsmotor kan variëren afhankelijk van de toestand van de motor, de omvang van de noodzakelijke reparaties en de beschikbaarheid van onderdelen. Het kan enkele weken of zelfs maanden duren.

Het is van groot belang de juiste onderdelen en uitrusting en de juiste procedures te gebruiken om latere problemen te voorkomen. Daarom wordt aanbevolen OEM-onderdelen (Original Equipment Manufacturer) te gebruiken. Aangezien dit een Weichai WP12 scheepsmotor betreft kon ABATO Motoren de revisie prima uitvoeren. Voor meer informatie over het reviseren van scheepsmotoren kunt u contact met ons opnemen.

 

Meer weten?

Iedere situatie is anders. Daarom informeren en adviseren wij u graag vrijblijvend op basis van uw specifieke situatie en machine. 
 

Met meer dan 15 jaar ervaring in het onderhouden en assembleren van noodstroomaggregaten kunnen wij voor vrijwel iedere situatie een oplossing bieden.

nl Dutch
X