Over ons

ABATO Motoren is een leverancier van noodstroomaggregaten, dieselmotoren, scheepsmotoren en tractormotoren. 

ABATO Motoren is in 2006 gestart met het aanbieden van dieselmotoren. In het begin werden scheepsmotoren geleverd, later ook stroomaggregaten. De focus lag in het begin op motoren voor plezierjachten, klassieke schepen en tractoren. Vanaf 2007 zijn er op advies van Weichai ook noodstroomaggregaten opgenomen in het programma. In de eerste twee jaar haast alleen voor de agrarische markt. Vanaf 2009 is de utiliteit en industrie benaderd met aggregaten. Vanaf 2010 is ABATO Motoren ook in Duitsland actief geworden.

De focus hierbij zijn de produkten van Weichai maar er zijn ook veel andere fabrikaten geleverd.

Naast aggregaten en motoren op basis van Weichai-Deutz joint-venture motoren levert ABATO Motoren namelijk ook motoren en generatorsets van andere fabrikanten, zoals bijvoorbeeld John Deere, Perkins, MTU en Iveco. ABATO kan onderhoud uitvoeren aan alle merken motoren en alle soorten besturingssystemen. Ook voor produktontwikkeling en maatoplossingen staan we graag voor u klaar.

Weichai ferrariMissie
“ABATO Motoren wil waarde creëren voor klanten door de meest economische en best passende oplossing aan te bieden”.

Organisatie
ABATO Motoren verhandelt generatorsets en gerelateerde apparaten maar levert ook losse dieselmotoren voor aggregaten, pompen en trekkers en levert losse generatoren en generatorbesturingen.

U kunt terecht voor alle types industriemotoren, noodstroomaggregaten of scheepsmotoren van 20 tot en met 9000 kW.

De medewerkers van onze storingsdienst staan 24 uur per dag en zeven dagen per week klaar. De ABATO service technici zijn VCA-VOL gediplomeerd en Stipel gecertificeerd Vakbekwaam Persoon laagspanning conform NEN-3140. Daarnaast hebben zij meerdaagse producttrainingen voor wat betreft motor- en dieseltechniek, besturingen en elektrische schakelapparatuur doorlopen.

Een uitgebreid onderdelenmagazijn draagt eraan bij dat werkzaamheden snel en efficiënt op locatie uitgevoerd kunnen worden.

 

biggenrace_abato_aggregaat