Over ons

ABATO Motoren is een leverancier van noodstroomaggregaten, dieselmotoren, scheepsmotoren en tractormotoren. 

ABATO Motoren is in 2006 gestart met het aanbieden van dieselmotoren. In het begin werden scheepsmotoren geleverd, later ook stroomaggregaten. De focus lag in het begin op motoren voor plezierjachten, klassieke schepen van de bruine vloot en tractoren. Vanaf 2007 zijn er op advies van Weichai ook noodstroomaggregaten opgenomen in het programma. In de eerste twee jaar haast alleen voor de agrarische markt. Vanaf 2009 is de utiliteit en industrie benaderd met aggregaten. Vanaf 2010 is ABATO Motoren ook in Duitsland actief geworden.

De focus hierbij zijn de producten van Weichai maar er zijn ook veel andere fabricaten geleverd.

Weichai, Deutz en Steyr
Sinds 1989 bouwt Steyr bij Weichai vrachtwagens en motoren. De motoren zijn een groot succes en inmiddels de basis voor de meest geproduceerde motor wereldwijd.
Eind jaren 90 is de Joint-Venture met Deutz AG van start gegaan in Weifang. Hier werden heel veel Deutz MWM 226B motoren gebouwd voor allerlei toepassingen waaronder scheepvaart en noodstroom.

Naast aggregaten en motoren op basis van Weichai en Moteurs Baudouin motoren levert ABATO Motoren ook motoren en generatorsets van andere fabrikanten. ABATO kan onderhoud uitvoeren aan alle merken motoren en alle soorten besturingssystemen. Ook voor produktontwikkeling en maatoplossingen staan we graag voor u klaar.

Missie
“ABATO Motoren wilt waarde creëren voor klanten door de meest economische en best passende oplossing aan te bieden”.

Organisatie
ABATO Motoren verhandelt generatorsets en gerelateerde apparaten maar levert ook losse dieselmotoren voor aggregaten, pompen en trekkers en levert losse generatoren en generatorbesturingen.

U kunt terecht voor alle types industriemotoren, noodstroomaggregaten of scheepsmotoren van 20 tot en met 9000 kW.

De medewerkers van onze storingsdienst staan 24 uur per dag en zeven dagen per week klaar. De ABATO service technici zijn VCA-VOL gediplomeerd en Stipel gecertificeerd Vakbekwaam Persoon laagspanning conform NEN-3140. Daarnaast hebben zij meerdaagse producttrainingen voor wat betreft motor- en dieseltechniek, besturingen en elektrische schakelapparatuur doorlopen.

Een uitgebreid onderdelenmagazijn draagt eraan bij dat werkzaamheden snel en efficiënt op locatie uitgevoerd kunnen worden.

biggenrace_abato_aggregaat