Stages

ABATO Motoren biedt voor verschillende studierichtingen passende stages aan.

Tijdens je stage of afstudeer richting wordt je begeleid door iemand die dezelfde studie als jij gedaan heeft (of een studie met voldoende raakvlakken). We vragen inzet en betrokkenheid en zorgen er op onze beurt voor dat je veel verschillende dingen leert. Over het algemeen worden er best wel goede punten behaald. Meestal ben je niet de enige stagiaire dus dat is gezellig.

Stagiaires krijgen ook ruimte om zelf invulling te geven aan hun stage. ABATO formuleert meestal de opdracht in overleg met de student, rekening houdend met te ontwikkelen competenties. Als een initiatief leidt tot een verbetering van hoe we de dingen nu doen of leiden tot meer klanttevredenheid, dan is dat natuurlijk zeker mooi meegenomen.

Technische stagiaires werken mee in de werkplaats waar de sets worden gebouwd en gaan al vrij snel mee naar de klant, bijvoorbeeld bij een onderhoud of storing. Ook zelfstandig problemen oplossen is een vaardigheid die je bij ABATO zult kunnen ontwikkelen.

Commerciële stagiaires maken deel uit van het salesteam en zijn zodoende ook betrokken bij marketing, bijhouden website, brochures, beursbezoek, klantbezoek en het maken van aanbiedingen.

In het algemeen wordt het zoeken van contact met de buitenwereld aangemoedigd. Zelfstandigheid hierin wordt op prijs gesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vinden van een leverancier of potentiële klant of het oplossen van een probleem.

We proberen bij te blijven op het gebied van actuele ontwikkelingen in onze vakgebieden en hebben allerlei tijdschriftabonnementen, het is de bedoeling dat de stagiair deze ook bijhoudt.

Tijdens een eindpresentaties bij bijvoorbeeld afstuderen is er altijd iemand van ABATO aanwezig. Presentaties worden eerst op het bedrijf geoefend zodat het gemakkelijker gaat bij de eindpresentatie.

Het gebeurt vaak dat stagiaires na hun stage in deeltijd of als weekend- en/of vakantiekracht aan het bedrijf verbonden blijven. Ook indiensttreding na afstuderen is natuurlijk een mogelijkheid die in de praktijk vaker is voorgekomen.

Heb je belangstelling? Dan horen we graag van je. Stuur een mailtje naar peno@abato.nl of bel even 0882228600.